6 dec. 2009

S-au aprins in sfarsit beculetele de Craciun! (5 decembrie 2009)


In sfarsit, s-au aprins beculetele de Craciun! Populatia Bucurestiului s-a infiintat cu mic cu mare in fata sediului Primariei Capitalei.

Oamenii si-au ocupat pozitiile cu cel putin o ora inainte.
Traficul a fost intrerupt undeva in jurul orei 17:30, ora la care o multime de craciunite( mai degraba scufite rosii) au dat navala pe asfalt echipate cu cosuletul de bomboane din dotare.

In acest moment jandarmii tineau multimea la linia trotuarului. Din cand in cand cate un tretinez care participa la eveniment indiferent ca se ocupa de pastorirea craciunitelor sau mai stiu eu ce treaba marunta organizatorica, tinea sa isi sublinieze importanta vorbind la telefon si plimbandu-se pe axul soselei in susul si in josul multimii, parca spunandu-ne: "Vedeti ce important sunt eu?"
Probabil ca discutia telefonica era ceva de genul: "Alo! Da mama, da organizez evenimentul lui Oprescu. Da mama! Cumpar paine cand vin acasa. Saru'mana" Si apoi pleca plin de importanta inapoi catre podiumul improvizat unde urma sa vorbeasca Sorin Oprescu.

Prima care a spart gheata a fost o fetita venita cu bunicul care s-a indreptat timid catre turma de scufite rosii in speranta ca va capata ceva bomboane.
Fericita, s-a intors cu captura catre bunic, moment in care ceilalti copii din zona au plecat teleghidati catre tinta.


Uimite si extaziate de succesul avut la populatia de juniori, dar si tentate de gustul ademenitor al bomboanelor, craciunitele au inceput sa molfaie pe furis bomboanele din dotare, motiv pentru care, in momentul aprinderii reflectoarelor, in jurul lor erau imprastiate peste tot dovezi incriminatoare, adicatelea ambalajele de la bomboane( se pot observa in poza):


Dar, sa lasam ale tineretii valuri si sa revenim la edilul nostru Sorin Oprescu.
Neavand legitimatie de presa nu prea am avut cum sa ma plimb liber prin zona, dar in momentul in care a aparut Sorin Oprescu am zbugit-o catre zona unde erau camerele de luat vederi. Ba cred ca din exces de zel i-am bagat un blit in ochi prezentatoarei de la Kanal D in spatele careia am ajuns ca sa prind o poza cu Sorin Oprescu.




Fiind ocupat sa fac poze nu prea am retinut ce a spus Sorin Oprescu, banuiesc ca a zis de bine... A cantat si Regimentul 30 Garda "Mihai Viteazul" brava fanfara, sa ne traiasca!
Explozia de confetti a fost spectaculoasa, atat de spectaculoasa ca l-a lasat cu gura cascata chiar pe Oprescu, la propriu!

Vazand ca edilul a ramas cu gura cascata, cei din anturajul dansului au zis sa nu faca nota discordanta si au luat si ei aceasi pozitie!





Focul de artificii a fost si mai frumos, dar din cauza pozitiei destul de indepartate de locul faptei nu am reusit sa fac prea multe poze bune printre copaci. Ce a iesit vedeti mai jos.




Evenimentul fiind finalizat am luat-o cu mic cu pare catre bradul din Cismigiu, despre care am de zis numai de bine. Este cel mai frumos brad pe care l-am vazut in ultimii ani, probabil la aceasta parere a contat si faptul ca este mult mai natural decat monstruozitatea de anul trecut de la Unirii - nu tot ce e mare e si bun, zic eu, barbat fiind, poate partea feminina are alta parere, dar sa nu deviem de la subiect!




N-am vazut nici o sanie a lui Mos Craciun despre care se scria prin ziare in schimb am vazut la casutele cochete din lemn de la turta dulce, susan, tot felul de jucarii si in sfarsit aria de interes: mici si carnati de Plescoi drept urmare, m-am simtit brusc epuizat si dornic de alimentare. Vin fiert nu am baut, dar am gustat de la un prieten si nu recomand, este oribil, cel mai probabil vin foarte ieftin facut din pastile dar, na, este criza si trebuie sa traiasca si ei...pe sanatatea noastra si la 3 lei pus in pahar de cafea.

Micii in schimb au fost buni si accesibili: 2 lei bucata.

Alte evenimente nu prea am remarcat in afara de concertul lui Nico si patinoarul pe care s-au ingramadit un numar impresionant de oameni: 15 lei intrarea, 10 lei patinele.





Drept pentru care m-am indreptat pe jos catre Piata Unirii. Bradul de la Universitate este acelasi de anul trecut, nimic special.


Magazinul Cocor se vede extraordinar noaptea.

Am trecut si pe langa(cred) sediul de campanie a lui Basescu unde trona un afisaj electronic imens.


La Unirii era bezna. In afara de atelajele, ca nu stiu cum sa le zic, de balci, adica masinute, tractorase, vaporase, chiciuri tiganesti, aceiasi mici si vin fiert nimic deosebit, ba da, bezna! Pai nici macar o luminita acolo?




Si ca sa inchei in stilul compunerilor de clasa a IV-a "Ce frumos a fost in vacanta de vara" zic si eu "Cam asta a fost umanilor povestea beculetelor de Craciun"

Hai sa fiti cuminti si sa votati maine in finala cu Mos Craciun ca nenea asta e singurul care poate aduce cadouri Romaniei, daca nu o fi si el in criza!

Un comentariu:

  1. Foarte frumoase imagini de la eveniment!
    Eu am trecut asta dupa-amiaza in drum spre Universitate, iar pe la ora 21 spre Academia Militara si mi-a placut ce am vazut. Cand spun ca mi-a placut nu exagerez deloc. Dupa prea multi ani, spre regretul meu, in sfarsit, mi-a placut un decor de iarna. Si, da, am vazut sania in ambele dati, dar acum, cu luminile aprinse era parca si mai frumos. Sania se afla scaldata intr-o lumina albastra - habar n-am de ce, pentru ca nu am putut cobori in parc. Dar, promit sa trec intr-o seara, sa admir totul.

    RăspundețiȘtergere