20 oct. 2009

Fotbalul feminin si gemenele campioane


Cand se gandesc la fotbalul feminin majoritatea barbatilor stramba din nas. Asta pentru ca in egoul lor nemarginit nu recunosc ca fotbalul poate fi jucat si de o fiinta ne...masculina! Ei bine vremurile s-au schimbat si fotbalul feminin ocupa tot mai mult din spatiul sportiv  revendicat  pana acum in exclusivitate de masculi. Inainte de  a va face cunostiinta cu fetele va rog sa vedeti filmulete de mai jos apoi sa continuati citirea articolului.





Diana şi Claudia Buza sunt doua. Doua fete. Doua fete gemene. Surori gemene. Surori gemene care joaca. Si nu orice. Joaca fotbal!   Dar sa terminam cu joaca si sa trecem la ceva serios.

Diana si Claudia au facut cam tot ce se putea in domeniul sportului de performanta. Au prins gustul sportului incepand cu gimnastica pe la 3 anisori , apoi au trecut la judo pe la 8 ani. Judo de performanta! (Atentie amatori...) Au devenit campioane judetene si nu s-au oprit aici. Au devenit campioane nationale la judo...Spre diversificarea activitatii sportive au facut si lupte  si, de ce nu, tenis de masa. Au castigat numeroase medalii. Apoi s-au gandit sa dea o lovitura de imagine si s-au apucat de fotbal.

Au inceput sa joace fotbal in scoala generala,  iar in liceu in clasa a IX-a au jucat in echipa scolii. In timpul unui turneu in Alba-Iulia au fost remarcate de  Gheorghe Staicu, tehnicianul care a antrenat la  UM Timişoara  în Divizia A, antrenorul care se ocupa de naţionala de fotbal feminin a României. Asa au ajuns sa fie convocate la lotul national de junioare. De aici pana la performanta nu a mai fost decat un pas.

 

 La Timisoara au jucat la Ripensia.



Pentru ca formatia nu era inca omogena fetele au decis sa mearga  la Oradea, la echipa Motorul. Evolutia lor a fost spectaculoasa. Intr-un singur meci au reusit sa marcheze 12 goluri. Probabil ca la un moment dat arbitrul s-a intrebat cine e fata aia care poate ajunge atat de rapid si in atac si in aparare  si de ce o vede dublu din cand in cand :)) Pana s-a lamurit  meciul se terminase...

Apoi s-au intors la Ripensia ca sa fie aproape de casa. Intre timp Ripensia devenise o echipa de top. Apoi...

Diana a reusit sa rezume in cateva cuvinte activitatea lor de succes ulterioara:
"Am iesit cu Timisoara vicecampioane si am castigat Cupa Romaniei, apoi Timisoara a ramas fara finantator. Cei de la Craiova au auzit ca am ramas fara finantator si ne-au contactat. Am mers la Sporting Craiova in proba la doua meciuri amicale si inca de la primul meci  ne-au  spus ca "suntem  ale lor"  exact asa :) Iar eu am spus ca sunt a mamei mele:) Am semnat contractul si asta a fost tot...."
 De cand s-au mutat la Sporting Craiova au jucat 3 meciuri pe care le-au castigat:

Sporting Craiova a câştigat, cu scorul de 3-1, partida cu CSS Târgovişte, din cadrul etapei inaugurale a noului sezon din Divizia A
Sporting Craiova - Inter Sibiu 8-0
Sporting Craiova -Oradea      1-0

Adevaratii performerii stiu sa gaseasca calea catre succes indiferent ca este atletism, judo, lupte, tenis de masa sau fotbal. Promit sa urmaresc cu mai multa atentie acest fenomen care deja se face cunoscut din ce in ce mai mult sub numele de:"fotbal feminin" :)
Cat mai multe succesuri  fetelor si la mai bine....

PS In curand le veti vedea si la Bucuresti( luna viitoare).Nu se stie inca data exacta si locul unde vor fi disputate cele doua meciuri, Fair Play  si Smart .Voi reveni cu amanunte


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu