20 oct. 2009

Cum sa slabesti sanatos cu Gigel si Rodica


Gigel de la tara nu s-a gandit niciodata sa slabeasca. A mancat tot timpul ca un porc si a baut bere pana la saturatie. Gratarul este religia lui, iar berea, sangele Cristoselului. Gigel este atat de credincios incat bate matanii cu baietii la sfanta impartasanie cu bere,  toata ziua. Intrebare de 10 puncte : “Cum il recunoasteti pe Gigel in multime ?” Ei bine o sa vedeti un burdihan imens care se deplaseaza pe strada, un burtoi care trage dupa el un corp. Ala e Gigel! Gigel de la tara!

Cand Gigel s-a mutat la oras a descoperit ca pe aici sunt mai multi sfinti decat stia el.
Pentru ca Gigel de oras are alta credinta, el se inchina la: Mecdonald cel mare si sfant, Caefce cel cuvios, Shaorma Alah Al Chebab, Burgerchingone Gura de Aur si sangele de impartasanie se bea la doza nu ca taranetii la pet.  Biserca lui este rotiseria, fast foodul si alte cele pline de carnaraie de imbuibeala.




Rodica este pur si simplu obeza, nu tu ca burta, ca fund, e grasa nene, purcea de purcea. Nu stie de ce, stie doar ca dupa casatoria cu Gigel s-a facut, ma scuzati, umflata ca un butoi. A avut ea niste incercari mai timide sa slabeasca dar a renuntat si s-a resemnat repede. Si Rodica purceaua e credincioasa si merge la biserica des. Cand te mai duci si tu ca omu’ din cand in cand sa iti mai aduci aminte de cele sfinte Mecdonaldiene si stai la coada mai mult decat trebuie, te prinzi chiar daca ai fi orb, cine e in fata ta.


Purceaua de Rodica nu mai pridideste sa umple pungile cu hamburgeri, sosuri, cheesburgeri, shakeuri, inghetati, placintici si mai mai baga asa de incalzire cate unu intr-o masea inainte sa ajunga acasa.
Ce si-a zis Rodica obeza: “Fa fata, daca tot nu slabesc, nu ma ingras, am aceeasi greutate, de ce sa nu mananc?


Daca Gigel si Rodica au un copil apoi musai trebuie sa fie un buldog gras, falcos si isteric misunand prin casa in cautare de mancare. Asta micu, sa ii zicem Prototipu’, mananca cam de 8 ori pe zi si se simte la Mecdonaldinio mai ceva ca acasa pentru ca parintii lui considerau ca asta era the ultimate restaurant to go, de fiecare data cand vroiau sa faca si ei ceva romantic(adica sa manance - o discutam si pe asta cu romantismul dar in alt episod)


Prototipu’ a fost crescut de Rodica cu obisnuita amenintare: ” Mananca tot din farfurie ma, ca iti ard una de nu te vezi!”; A mancat toate snacksurile, cracksurile, napolitanele, bomboanele, acadelele, cornurile cu ciocolata, cipsurile, prajiturile etc care au fost, si vor fi in lumea asta (el le stie pe toate dupa nume, ba daca il intrebi iti descrie si etichetele la fiecare in parte)  si in cantitati imense.

Cand Prototipu iese cu ma’sa  in supermarket gura lui pronunta aproximativ  20-30 de  de denumiri de alimente  pe minut:
“Mamaaa, ia si mie  Supercracks d’alea cu gust de pizza,  mamaa ia uite aici au cipsuri cu branza, ia ma mama si mie macar un kinder, mamaaa mi-e foame vreau un hamburger, mamaa, fa mamaa ia si mie cevaaa!


Prototipu’ ,  dupa ce l-a intarcat ma’sa a trecut direct la “profesionisti” adica a sarit etapa intermediara, aia cu apa! Prototipu a baut toate sucurile posibile existente pe piata, si cum ma’sa si tac’su nu prea aveau bani, de fapt aveau ei da’ tac’su cum ajungea  in supermarket punea repede un bax de bere asa mai pe furis sa nu vada Rodica si cand incepea Prototipu’ sa urle il rastea : “Ia mai dute in p..a matii nu vezi ca n-avem bani ? Nu ti-a luat mata acadele!? Hai termina ca te lipesc de nu te vezi!”

Sa te tii atunci, Prototipu incepea sa urle ca din gura de sarpe, se aduna lume ca la circ si nu scapa de gura lui pana nu ii lua suc. Da credeti ca ii lua macar din ala bun ? Nu frate, ii lua din ala la 3 litri, la 5 litri din ala facut in nesimtire de iti ramane colorantul printre dinti, ca s-a speriat bunica-sa intr-o zi cand venise in vizita. Era Prototipu cu dintii sangerii ca un vampir si o limba rosie rosie da un rosu din ala carmin, de i-a sarit babaciunii inima din piept: ” Ce ai patit maica ai muscat din balustrada ? ”

Iar Prototipu’ raspunde cu emfza: “Am baut suc de strawberries mamaie” si profitand de faptul ca e in bucatarie o trage pe ma’sa de maneca:” Mamaa mi-e foameee!”
Singura data cand asta mic si falcos a baut apa a fost la mare cand si-a luat un val in cap si a baut vreo juma de kil de apa si cu spuma aferenta . De atunci sa nu mai auda de apa. Nici sa puna pe limba. In zadar au incercat ei sa ii explice  ca asta de curge la chiuveta nu e  amara, nu mai vrea sa auda si pace. In schimb apa cu zahar si cu helas o haleste de zici ca maine vine seceta modiala si ramanem fara pic de apa! Apa pentru facut suc, voi ce credeati?

3 comentarii:

  1. Doamne, trebuie sa-ti prezint o prietena care, tot asa ma chinuie, ori de cate ori sunt deprimata, cu o poza, sigur e a Rodicai tale, care are niste pantaloni pe ea, dar care nu o incap, pesnesc, se revarsa suncile peste ei si... culmea cosmarului, sunt deschisi in fata pentru ca nu ajung sa se inchida nicicum.
    Cred ca postul tau e bun de sperietoare, asa sunt fooaaarte sigura ca nu mai pun pe mine la loc cele... multe kg de care am scapat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ufff! ce bine-i ca la mine nu e cazul sa aplic vreo reteta de slabit! Felicitari pentru blog! O duminica reconfortanta!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Nea Costache, multumesc de vizita:)

    RăspundețiȘtergere