3 mai 2007

Arena leilor-Dragos Anastasiu


Citez din Wall Street :

"A fost o pura intamplare. Eram medic in Germania, lucram la un spital si o cunostinta din Romania, care avea autocare, m-a rugat s-o ajut sa faca curse de Germania. Dupa multe ezitari s-a intamplat ca un pacient de la spital sa lucreze la Ministerul Transporturilor din Germania. I-am povestit despre ce este vorba, m-a initiat in ce era de facut si asa, incet-incet, am inceput sa intru in afacerea cu transportul de persoane", isi aminteste Dragos Anastasiu, presedintele grupului "Touring Eurolines", despre cum a intrat in afaceri. "


Capitalul de pornire a fost de 30.000 de marci germane, adica aproximativ 15.000 de euro.Dupa aproximativ 10 ani de experienta in business, Dragos Anastasiu conduce un grup de 14 firme, cu aproximativ 570 de angajati care realizeaza o cifra de afaceri de 15 milioane de euro, iar profitul este de aproximativ un milion de euro. Considerat milionar in dolari, Dragos Anastasiu nu a stat niciodata sa-si evalueze valoarea firmelor, insa daca ar face-o spune ca: "valoarea firmelor pe care le detin in Romania, Germania si Moldova este de peste patru milioane de euro".

Nu a avut o reteta a succesului, dar faptul ca a trait in Germania, ca vorbeste ambele limbi si cunoaste bine ambele mentalitati au fost atu-urile care l-au facut sa vorbeasca "aceeasi limba" si cu unii si cu ceilalti, creeand o legatura, atat intre oameni, cat si in afaceri. Pentru ca este un bun manager, in 10 ani de cand este in business nu a scos nici un ban prin dividende, de la nici o firma pe care o detine. Seriozitatea si perseverenta au fost calitatile absolut necesare pentru succesul afacerilor de lunga durata pe care le-a desfasurat.

"Nu am luat niciodata nici un credit, am platit mereu la timp, atat angajatii cat si partenerii chiar si atunci cand am luat leasing-uri exclusiv pe semnatura mea si fara nici un fel de garantie" spune Dragos Anastasiu.In plus, a avut si spirit de initiativa si s-a luptat atunci cand l-a deranjat ceva, pentru a schimba lucrurile.Pentru ca stie care ii sunt calitatile stie si care-i sunt defectele.


"O prea mare incredere in oameni poate deveni in afaceri un defect, faptul ca eu cred prea repede ca oamenii inteleg ce le zic si faptul ca nu am prea mare rabdare in asteptarea rezultatelor" sunt cateva dintre defectele pe care le enumera Dragos Anastasiu.

Experienta in business, l-a pus fata in fata si cu lectiile mai dure din acest domeniu. Financiar, cea mai dura lectie a fost atunci cand a pierdut 120.000 de marci germane in doua luni, pentru ca nu se mai putea face schimb valutar si moneda nationala s-a devalorizat. Daca nu ar fi luat calea afacerilor presedintele grupului "Touring Eurolines" spune ca si astazi ar fi fost medic in Germania. Pentru cei care vor sa inceapa acum o afacere, managerul in turism Dragos Anastasiu spune ca ar trebui sa se gandeasca bine daca sunt facuti pentru asa ceva, si daca au calitatile necesare de manager. Cel mai important este sa nu creada ca banii se fac usor, fara munca multa si peste noapte.

Sursa foto infotravelromania.ro 

12 comentarii:

  1. dumneavoastra vreti sa va recuperati cele 120.ooo marci din munca celor care v-au renovat casa din costinesti invocand tot felul de motive.Spune-ti ca trebuie sa muncesti mult pentru a ajunge undeva sus,dar muncitorii care au lucrat la 40 de grade temperatura afara ar merita platiti.Nu ati binevoit sa veniti macar sa-i vede-ti cum lucreaza si nu ati avut tupeu sa semnati un contract .SA VA FIE RUSINE !

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar daca munca in constructii este foarte grea si prost platita, comparativ cu conditiile in care se lucreaza, domnul Dragos Anastasiu nu poate sa creeze o revolutie in acest sens, nu este de competenta lui si nu este logic sa ii plateasca de 10 ori mai mult decat altii.
    Desi asa ar fi corect, mergand pe drumul asta ar duce toate firmele lui la faliment.
    Acei muncitori trebuie sa nu mai lucreze pe salarii infime, sa se reprofileze daca nu au alte alternative.
    Cu timpul poate ca piata, fiind tot mai putini muncitori in domeniu, antreprenorii vor fi nevoiti sa le ofere salarii mai mari pentru a-i tine motivati

    RăspundețiȘtergere
  3. Va priveam cu admiratia omului obisnuit care stie prea putin despre afaceri ca sa nu fie impresionat de realizarile dumneavoastra.In aceasta seara m-ati dezamagit pentru ca ati dat dovada de aroganta cand un om (mai in varsta decat dumneavoastra), v-a prezentat o propunere de afacere cu produse naturiste (nici nu am mai avut rabdare sa aflu despre ce rezultate dorea sa obtina cu acele produse sarmanul om pus la zid de o echipa de infatuati).Ca toti medicii din Romania nu sunteti capabil nici dumneavoastra sa acceptati faptul ca nu doar bisturiul sau substantele chimice produse artificial, pot ajuta la vindecarea unui pacient. O "trageti" cu efectul placebo de parca orice in afara de ceea ce ati invatat dvs. nu poate fi decat iluzie, amagire, cacealma. Ce naiva perceptie. Ce putin va invata in cei 6 ani! Pacat. Iar ceilalti care mustaceau la comentariile dumneavoastra ironice nu sunt cu nimic mai buni.Acelasi aer de superioritate de parca banii aceia multi pe care ii aveti v-au adaugat obligatoriu si valoare ca om. Niciodata!!!Imi pare rau.

    RăspundețiȘtergere
  4. NIMIC pe lumea asta nu va da dreptul sa "taiati aripile" persoanelor care incearca SA FACA ceva cu viata lor prin diverse initiative,idei de afaceri.-nu ma refer la "cauzele pierdute" care bat drumul degeaba la televiziune, ma refer la oameni cu creier dar FARA BANI!
    Oare dumneavoastra, fara cei 15000 de euro, doar cu o idee mareata de afacere cu transport persoane, mai erati astazi in aceeasi "haina" de milionar?
    Tare as vrea sa va stiu raspunsul...!

    RăspundețiȘtergere
  5. NIMIC pe lumea asta nu va da dreptul sa "taiati aripile" persoanelor care incearca SA FACA ceva cu viata lor prin diverse initiative,idei de afaceri.-nu ma refer la "cauzele pierdute" care bat drumul degeaba la televiziune, ma refer la oameni cu creier dar FARA BANI!
    Oare dumneavoastra, fara cei 15000 de euro, doar cu o idee mareata de afacere cu transport persoane, mai erati astazi in aceeasi "haina" de milionar?
    Tare as vrea sa va stiu raspunsul...!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cam te are lumea de pulalau pe aici bre...
    Fa si tu un gest omenesc si vei creste in inimile oamenilor, nu avea grija numai de buzunare...

    RăspundețiȘtergere
  7. Vad ca aproape toata lumea critica atitudinea lui Dragos Anastasiu in emisiunea ,,Arena leilor'',este jignitor,dupa parerea mea.Acel OM, sa ajunga acolo unde este acum, in primul rand a invatat si dupa aceea cu multa rabdare a muncit pe branci zi si nopate sa-si poata realiza visul,este meritul lui si numai al lui.Nu aveti dreptul sa-l criticati,nu aveti dreptul sa-l jigniti.este foarte usor sa improscati cu noroi imaginea unui om,dar este mult,mult mai greu sa ajungem si noi acolo unde este el.Trebuie, pe domnul Dragos Anastasiu si pe altii ca el sa-i respectam pentru ca au reusit in viata si in afaceri.Cinste lor ! Ar trebui sa invatam cate ceva din acea emisiune,sa ,,furam'' ceva din mentalitatea lor,sa invatam si noi sa ,,mirosim'' o afacere asa cum o fac ei,sa incercam sa-i intelegem,daca se poate si daca iti doresti ceva cu adevarat si cu toata fiinta ,intr-o zi visul tau se va implini.Asa ca lasat-ii sa fie ,,LEI'',le sta extraordinar de bine in aceea postura.Nici nu-mi pot imagina cum ar putea fi o emisiune ,,Arena Leilor''fara ironiile si cateodata sarcasmul lui Dragos Anastasiu si fara logica lui Marius Ghenea.Fac impreuna un duet extraordinar,sunt sarea si piperul acelei emisiuni.Mult succes in viata si in afaceri domnilor, Dragos Anastasiu si Marius Ghenea.Va saluta un OM !

    RăspundețiȘtergere
  8. Vad ca aproape toata lumea critica atitudinea lui Dragos Anastasiu in emisiunea ,,Arena leilor'',este jignitor,dupa parerea mea.Acel OM, sa ajunga acolo unde este acum, in primul rand a invatat si dupa aceea cu multa rabdare a muncit pe branci zi si nopate sa-si poata realiza visul,este meritul lui si numai al lui.Nu aveti dreptul sa-l criticati,nu aveti dreptul sa-l jigniti.este foarte usor sa improscati cu noroi imaginea unui om,dar este mult,mult mai greu sa ajungem si noi acolo unde este el.Trebuie, pe domnul Dragos Anastasiu si pe altii ca el sa-i respectam pentru ca au reusit in viata si in afaceri.Cinste lor ! Ar trebui sa invatam cate ceva din acea emisiune,sa ,,furam'' ceva din mentalitatea lor,sa invatam si noi sa ,,mirosim'' o afacere asa cum o fac ei,sa incercam sa-i intelegem,daca se poate si daca iti doresti ceva cu adevarat si cu toata fiinta intr-o zi visul tau se va implini.Asa ca lasat-ii sa fie ,,LEI'',le sta extraordinar de bine in aceea postura.Nici nu-mi pot imagina cum ar putea fi o emisiune ,,Arena Leilor''fara ironiile si cateodata sarcasmul lui Dragos Anastasiu si fara logica lui Marius Ghenea.Fac impreuna un duet extraordinar,sunt sarea si piperul acelei emisiuni.Mult succes in viata si in afaceri domnilor, Dragos Anastasiu si Marius Ghenea.Va saluta un OM !

    RăspundețiȘtergere
  9. Intodeauna trebuie privit cu admiratie si respect Dragos Anastasiu si o sa incerc in cateva cuvinte sa spun si de ce:
    - Pentru ca este o persoana completa si complexa;
    - Pentru ca este a fost si va fi un om de afaceri deosebit;
    - Pentru ca nu se lasa influentat niciodata de sentimente atunci cand este vorba de afaceri;
    - Pentru ca stie intodeauna ce sa faca,cum sa faca si cand sa faca ceva cu banii lui;
    Cred ca as putea aduce 1.000.000 de argumente in favoarea lui Dragos Anastasiu,dar ma voi opri aici.Trebuie sa il privim cu admiratie pe el si pe altii ca el, sa incercam sa invatam cateceva de la ei,daca suntem capabili sa o facem,daca nu sa ne scoatem palaria in fata lor.Sunt putini oameni ca el care nu au intrat in mocirla si care mai au inca coloana vertebrala. In general neputinta si ipocrizia scoate din oameni ce este mai rau,haideti sa incercam sa fim mai buni si intelegatori si atunci lumea o sa fie mai buna.Cu mult respect va saluta un OM !

    RăspundețiȘtergere
  10. toti sunt niste oameni deosebiti din arena leilor iar d-ul Marius Ghenea este un om cu mult bun simnt merita tot respectul si meritele ce i se cuvin

    RăspundețiȘtergere
  11. "Jos palaria" in fata D-lui Anastasiu si a celor ca el, care din pacate nu sunt multi pe meleagurile noastre, ar trebui sa-i admiram si sa-i respectam, sa fie un exemplu pentru noi toti, aceia care ne zbatem sa iesim din anonimat, bravo lor ca au reusit, e cumplit de greu, si din pacate va fi si mai greu de atat, chiar si aptitudinile profesionistilor sunt puse la incercare, iar orice sfat si critica, este mai mult decat binevenita, deoarece traim vremuri in care cea mai mica greseala poate fi "fatala"...dar problema este ca daca nu auzim ceea ce vrem e suparare, iar cu frantul aripilor, fratilor, spuneti merci ca va aduc cu picioarele pe pamant.
    Cat despre sarcasmul D-lui Anastasiu...:))face parte din farmecul lui...asa ca luati partea buna a lucrurilor si invatati...ca aveti ce, pe toate planurile!
    Toate cele bune tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  12. Sursa foto: www.infotravelromania.ro
    asa este civilizat sa afisati

    RăspundețiȘtergere