11 dec. 2009

Bugatti Veyron 16,4 - un monstru de masina!



Bugatti Veyron 16,4 nu este doar o masina de vis! Este un monstru pe 4 roti cu o putere fantastica, inspaimantatoare.

Este singura masina de strada care poate atinge 407 Km/h!
 
Noul Bugatti Veyron 16,4 are 2X 8 cilindri, 1001 CP la 6000 RMP, 1250 NM si cutie de viteze Turbo cu 7 viteze.
 Ajunge de la 0 la 100Km/h in doar 2,5 secunde!!
Ajunge de la o la 300 km/h in doar 14,5 secunde!!


Cele mai rapide masini dupa Bugatti Veyron:

1) Koenigsegg CCR (388 km/h)

2)MCLaren F1      (387 km/h)
 
Daca McLaren si Bugatti pornesc in acelasi timp, dupa 15 secunde McLaren va avea 193 Km/h iar Bugatti 321Km/h!

Franele sunt o inovatie a tehnologiei, ele garanteaza ca masina se va opri complet  de la 405 Km/h in doar 10 secunde fara sa afecteze cauciucurile!
Rezervorul are o capacitate de 100 de litri. Dupa ce masina este condusa cu viteza maxima de 407 Km/h, timp de 12 secunde, rezervorul se va goli complet!
Din cauza vitezei fantastice a noului Bugatti, Volkswagen a cerut celor de la Michelin sa produca cauciucuri speciale pentru acest monstru de masina: cauciucurile de pe fata 265/30R 20 iar cauciucurile de pe spate 335/30R 20.

Acum, stiind toate astea va vine sa credeti ca s-a gasit cineva destul de nebun sa tuneze aceasta masina!?
Noua masina se numeste Mansory Bugatti Veyron Linea Vincero si lasand la o parte modificarile pe care le-a suferit caroseria dezvolta o putere de 1009 CP fata de ce 1001 initiali si 1310 NM fata de 1250NM initial. Noul Bugatti Veyron a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva.



Puteti sa va delectati cu pozele :))
(Sursa foto:World Car Fans)




















Si inca nu am terminat.

Masina este disponibila initial in varianta de 750 CP si limitata electronic la 300Km/h.
Eliminarea limitarii electronice pentru a obtine  1001 CP si 405 Km/h se poate face doar dupa ce se face Scoala speciala de pilotaj de la Bugatti si se trec testele aferente scolii!
Scoala se face sub atenta indrumare a lui Pierre-Henri Raphanel(foto stanga) un pilot profesionist (vedeti aici exact in ce fel de competii a participat: Campion la Karting in Franta, competitor in Formula 1, etc)



(Sursa foto: F1Rejects)

Circuitul pe care se desfasoara lectiile de pilotaj este  L'Anneau du Rhin situat in Colmar,  o zona din Franta renumita pentru vinurile de cea mai buna calitate. Dupa parcurgerea a peste 300 de km in timpul cursurilor, doritorii vor invata cum sa faca franari de urgenta, slalom si cum sa conduca in conditii de umiditate, gratie sistemului artificial de umidificare a pistei. Probabil ca cel mai interesant test este cel de high-speed drive pe circuitul de 3 km. De asemenea participantii la curs se pot antrena singuri pe circuitul mai mic(cel de 1,1 km) Cursurile se desfasoara pe o masina pusa la dispozitie de cei de la Bugatti.
















Nu stiu ce ziceti voi dar eu deja strang bani sa imi cumpar! Mai am de pus inca 299 EUR(plus banii de transport...) si voila:












Da' voi ce credeati? Atat costa un banal breloc de la Bugatti!!! De fapt daca stau bine si ma gandesc, cu banii astia platesc chiria pe luna viitoare:))
Si ca sa va las sa visati in voie, puteti sa va configurati aici aspectul exterior si interior al viitorului vostru Bugatti pe care cu siguranta o sa vi-l cumparati. Eu unul nu am bani nici de breloc...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu