11 nov. 2009

Seedmoney Wednesday Breakfast 11.11.2009











 Un prieten mi-a trimis zilele trecute  un link ce continea urmatorul anunt:
Seedmoney invites online enthusiasts and entrepreneurs to a series of events called Seedmoney Wednesday Breakfast.
Starting this Wednesday, the 11th of November 2009, you can attend a two hour informal gathering over coffee and croissants at Orange Concept Store, Bucharest. Join us to:
- meet and approach the advisors;
- get inspired from real life stories;

- pitch advisors, investors and Seedmoney;
- exchange contacts, information and ideas with people in the same business as you

On 11th we will talk about How advice and advisors influence my business with our guests . Four of them are on Seedmoney list of advisors and entrepreneurs from the audience will have the opportunity to pitch them on spot*. You can also pitch Seedmoney for financing.

Program:
9.00 - 9.30 Saying Good morning and networking over coffee.
9.30 - 10.15 Guest speeches:
Intro with Vlad Stan - Seedmoney
Bogdan Surdu - Extreme Solutions

Mihai Dragan - MB Dragan
Marius Deak - GreenPixel
Lucian Despoiu - Kondiment
Adcaptcher - first project to be advised formally (Razvan Tirboaca si Razvan Iacob)

10.15 - 10.30 Q&A

10.30 - 11.00 Pitches for advisors, investors and Seedmoney
You can register for this event on amiando.com. 

* Entrepreneurs that want to pitch on the event are invited to contact Seedmoney prior the event for scheduling and logistics at cristina[at]seedmoney.ro

Mi-a atras atentia Vlad Stan de care am auzit prima data prin intermediul unor filmulete in care aparea impreuna cu Zoso. L-am intalnit apoi tangential la Blog’n’Roll eveniment organizat de eCostin in Coyote Cafe in noiembrie 2008 unde SeedMoney, reprezentata de Vlad Stan a fost printre sponsori.

Descrierea lui Vlad Stan pe care am primit-o (nu mai retin exact de la cine) a fost urmatoarea: "E tare tipu' e investitor in online!" si cam atat. Marturisesc ca nu m-am interesat mai departe dar labelul (ca sa folosesc romgleza care se pare ca este favorita ca mod de exprimare in online) a ramas intiparit undeva acolo:
Vlad Stan= investitor+online

Asadar mi-am facut cont pe Amiando si  am decis sa particip la eveniment.

De pe  situl SeedMoney  reieseau clar urmatoarele informatii:

-investesc 10k-50k eur intr-un proiect si nu mai mult de 20%
-nu se implica in managementul proiectului dar au nu mai putin de 29 de advisors care acopera foarte multe domenii de activitate (printre ei l-am remarcat pe Andy Szekely unul dintre trainerii mei preferati despre care am scris un articol de curand)
-investesc in idei inovatoare
-gandesc la nivel global si proiectele nu se rezuma numai la arealul nostru

Evenimentul a avut loc la Orange Concept Store situat pe Calea Victoriei nr 41. Prezentarea a inceput undeva in jur de ora 10 desi era programata initial  la ora 9:30  

Atmosfera a fost destinsa, relaxata, cei prezenti mi-au dat impresia ca se cunosc intre ei majoritatea, a fost cafea, au fost croissante, a fost ok. Prezentarile nu m-au dat pe spate ca grad de complexitate   dar tinand cont de tema eventului, legata de advisors si cum influenteaza ei atragerea investitorilor si evolutia businessului pana la urma a fost ok si asta.


Vlad Stan a facut o scurta prezentare si ne-a aratat  care este rolul unui advisor in viziunea lui , care sunt procentele pe care un advisor le poate primi din businessul tau ( se pare ca maximul este de 2% pana acum sau asa a lasat toata lumea sa se inteleaga) ca sa fie motivat in primul rand ca apoi sa aduca un aport considerabil businessului tau.


Celelalte prezentari au venit ca un fel de testimonials, oameni care au fost implicati in diferite proiecte care s-au lovit de numeroase probleme, care au realizat intr-un final ca daca ar fi avut un advisor langa ei de la inceput nu ar fi pierdut bani, ar fi economisit timp si s-ar fi organizat mai eficient si care au devenit la randul lor advisors pentru SeedMoney.
A vorbit foarte putin si partenerul de afaceri al lui Vlad Stan.



Prezentarile au fost tinute de:
Bogdan Surdu de la Extreme Solution.

Marius Deak - GreenPixel (gg mane!)

Adcaptcher : N-am retinut numele celui care a facut prezentarea(sorry)



Astept cu nerabdare mircurea viitoare poate ne introducem in problema mai adanc. Sper sa ca nimeni sa nu stie cine sunt si data viitoare, ca sa pot sa scriu ce vreau in continuare:)

PS: La Seed Money se practica biciuirea:)
PPS: Am uitat sa va spun ca a fost prezent si Florin Grozea dar cum el este PESTE TOT ma gandeam sa nici nu mai mentionez aspectul asta, acum, aste e, mi-a scapat:)

Later edit: prezentarea la Adcaptcher a fost tinuta de Răzvan Tîrboacă

5 comentarii:

  1. Deci, pana la urma, nu am pierdut ceva esential?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am tinut prezentarea pt AdCaptcher. :)

    Da, a fost interesant, networkingul in .ro incepe sa dea roade ..

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuze Razvan, este chiar interesant proiectul tau dar prezentarea a fost atat de lunga incat pana la final am uitat:)

    RăspundețiȘtergere